Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

H πρώτη 100χρονη γυναίκα στο εξώφυλλο της Vogue



(ημερομηνία δημοσίευσης Ιανουάριος 2019)
Αν έχουμε συνηθίσει στα εξώφυλλα των περιοδικών μόδας να βλέπουμε νέα, φρέσκα κορίτσια, η Vogue αυτή τη φορά κάνει τη διαφορά με έναν υπέροχο τρόπο.
Η 100χρονη Bo Gilbert, μοντέλο με καταγωγή από τη Βρετανία, θα γίνει η πρώτη γυναίκα της
ηλικίας της που θα εμφανιστεί στη Vogue και, συγκεκριμένα, στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει την Τρίτη 5 Μαϊου γα τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την πρώτη κυκλοφορία του περιοδικού. Η Gilbert θα φορά γυαλιά Valentino, μπλούζα Victoria Beckham, παλτό Dries Van Noten, παπούτσια Céline, κολιέ Lanvin και παντελόνι The Row.
Η λήψη των φωτογραφιών έγινε από τον φωτογράφο μόδας Phil Poynter και συνοδεύεται από ντοκιμαντέρ υπό τη σκηνοθεσία του Kell Steward.
Η συγκεκριμένη καμπάνια, εκτός από την επέτειο των 100 χρόνων της Vogue, ρίχνει φως και σε διακρίσεις σε βάρος της τρίτης ηλικίας στη βιομηχανία της μόδας, όπου τα περισσότερα μοντέλα είναι από 16 έως 26 ετών.

«Κάνω πράγματα που πιστεύω ότι πολλοί δεν θα έκαναν στην ηλικία μου», σχολίασε η Gilbert σχετικά με τη συγκεκριμένη φωτογράφιση. «Και απλώς το κάνω για τον εαυτό μου. Δεν ντύνομαι για τους άνδρες», συμπλήρωσε χιουμοριστικά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!