Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Μερικά μυστικά μακροζωϊας για να τα εκατοστήσετε


Παρόλο που πολλοί πιστεύουν ότι η ηλικία άνω των 90 ετών ανήκει αποκλειστικά σε όσους κατά τη διάρκεια της ζωής τους δεν εμφάνισαν χρόνια προβλήματα υγείας, νέες έρευνες έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Σε πρόσφατη μελέτη, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι εκτός των γονιδίων, η μακροζωία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον τρόπο ζωής μας.

Συγκεκριμένα, όσοι προσέχουν τον εαυτό τους, τρέφονται σωστά, γυμνάζονται, δεν καπνίζουν, δεν έχουν διαβήτη και υψηλή πίεση αυξάνουν κατά 55% τις πιθανότητες για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Αν και το ιδανικό θεωρείται να υιοθετούμε τις παραπάνω συνήθειες σε όσο το δυνατόν νεαρότερη ηλικία, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον να ακολουθήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής!
Θα Μπορούσε η Σοκολάτα να Αντικαταστήσει το Αντηλιακό σας;

Ιδιότητες Σοκολάτας
Η σοκολάτα είναι αγαπητή σε όλους και παρά το θερμιδικό της περιεχόμενο, παραμένει μια γλυκιά απόλαυση με πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

Σε πρόσφατη έκθεσή της, η εφημερίδα "The Journal of Nutrition" αναφέρει ότι η σοκολάτα περιέχει σπουδαία αντιοξειδωτικά, όπως κατεχίνες και επικατεχίνες, που αποτελούν ασπίδα προστασίας από τον ήλιο.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετική έρευνα, οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερη σοκολάτα πλούσια σε flavonoid (μια χημική ουσία που είναι ενισχυμένη στη σοκολάτα), είχαν μειωμένη ευαισθησία στην υπεριώδη ακτινοβολία, με τάση για λείο και πιο ενυδατωμένο δέρμα.

Φυσικά, η παραπάνω μελέτη δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση την απαραίτητη χρήση αντηλιακού και την έκθεση μας στον ήλιο με μέτρο.
Φρούτα Με ή Χωρίς τη Φλούδα;

Φρούτα Με Φλούδα ή Χωρίς
Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα φρούτα πρέπει να τρώγονται με τη φλούδα, ενώ άλλοι καθαρισμένα.
Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να τα καταναλώνουμε με τη φλούδα εάν είναι πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, αφού πρώτα τα έχουμε βουρτσίσει με μια ειδική μαλακή βούρτσα και τα έχουμε πλύνειπολύ καλά με τρεχούμενο ζεστό νερό.
Εάν πάλι είναι πιστοποιημένα προϊόντα ολοκληρωμένης διαχείρισης, τα τρώμε με τη φλούδα, εφόσον πρώτα βεβαιωθούμε ότι δεν έχουν "γυαλιστεί" με κερί.
Στην περίπτωση που τα φρούτα είναι εκτός εποχής, αμφίβολης προέλευσης, συμβατικής καλλιέργειας ή πρόκειται να καταναλωθούν από μικρά παιδιά, τότε θα πρέπει να αφαιρείτε οπωσδήποτε τη φλούδα.
Φροντίστε πάντα να τα πλένετε σχολαστικά, αλλά όχι να τα σαπουνίζετε.

Δείτε εδώ την φωτογράφιση της Go Gilbert, το πρώτο 100χρονο μοντέλο της Vogue!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!