Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Robin Wright: Restart στα 50


Η Αμερικανίδα σταρ γίνεται η μία, μόνη και αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια, έστω και με καθυστέρηση 30 χρόνων: Η «Claire Underwood» είναι το απόλυτο αφεντικό στην έκτη και τελευταία σεζόν του «House of Cards».
Από τον Κώστα Μπουρούση
«Ήταν μια μάλλον γλυκόπικρη εμπειρία. Με πολλά δάκρυα. Κανείς δεν ήθελε να φύγει από το
πλατό. Νομίζω ότι καταλήξαμε να χορεύουμε στο Οβάλ Γραφείο μέχρι τις 3 το πρωί». Με αυτή τη λιτή αλλά απολύτως περιγραφική πρόταση περιέγραψε η Robin Wright την τελευταία ημέρα των γυρισμάτων του «House of Cards». Ή αλλιώς του πολιτικού θρίλερ που σύστησε στον κόσμο τη μεγαλύτερη on demand πλατφόρμα τηλεόρασης, το Netflix και άλλαξε δια παντός τον τρόπο που παρακολουθούμε και κυρίως αντιλαμβανόμαστε την τηλεόραση.
Η 52χρονη ηθοποιός είχε κάθε λόγο να είναι συγκινημένη στην πρεμιέρα των οκτώ τελευταίων επεισοδίων που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στο Λος Άντζελες. Όχι μόνο γιατί μέσω του HoC κατάφερε να γίνει μία από τις πλέον ακριβοπληρωμένες πρωταγωνίστριες του Hollywood με απολαβές που φτάνουν τα 500.000 δολάρια ανά επεισόδιο, ούτε απλώς επειδή το 2013 τιμήθηκε με την πρώτη Χρυσή Σφαίρα της καριέρας της για τον ρόλο της Claire Underwood. Αλλά, κυρίως, διότι έστω και στην ύστατη σεζόν της σειράς -κυκλοφόρησε την προηγούμενη Πέμπτη- κατάφερε να γίνει η απόλυτη κυρίαρχος, ενσαρκώνοντας μάλιστα την πρώτη γυναίκα πρόεδρο των ΗΠΑ. Πάντως, η Wright πέτυχε να κλέψει τα βλέμματα όχι μόνο εξαιτίας των δηλώσεών της αλλά και χάρη στην υπέρκομψη εμφάνισή της με μαύρο κοστούμι και διαφανή, στιλάτα σέξι μπλούζα και μαύρα πέδιλα.
Το κορίτσι από το Τέξας
Άλλωστε αν κάτι διδαχτήκαμε από τους έξι κύκλους του HoC είναι ότι μια γυναίκα πέριξ του μισού αιώνα ζωής μπορεί να επανεφεύρει περίφημα τον εαυτό της, συναγωνιζόμενη στα ίσια τα πολύ νεότερά της ηλικίας it girls. Εκτός από κομψή και σέξι, η Wright κατάφερε να αποδώσει υποδειγματικά την πανούργα, κυνική, κάπου στο βάθος ευαίσθητη και σίγουρα καταπιεσμένη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, δημιουργώντας έναν χαρακτήρα που όχι μόνο θα την ακολουθεί στο υπόλοιπο της καριέρας της, αλλά θα την εξαγνίσει δια παντός από τον τρόπο που αποτυπώθηκε στο συλλογικό τηλεοπτικό ασυνείδητο, δηλαδή ως Kelly Capwell στην αλήστου μνήμης σαπουνόπερα των 80s «Santa Barbara». Άλλωστε, μέχρι την έναρξη του HoC το 2012, η Τεξανή στην καταγωγή, αλλά μεγαλωμένη Καλιφορνέζα πάλαι ποτέ μοντέλο και κατόπιν ηθοποιός ήταν περισσότερο γνωστή ως η γυναίκα που αγάπησε ο Sean Penn έπειτα από τον θυελλώδη χωρισμό του από τη Madonna το μακρινό 1989. Όχι άδικα. Ο Penn και η Wright δεν απέκτησαν μαζί μόνο έναν γιο και μία κόρη, αλλά και τη φήμη του ανδρόγυνου που μαζί δεν έκανε και χώρια δεν μπορούσε. Έπειτα από απειράριθμους χωρισμούς -που λάμβαναν πάντα τη δέουσα δημοσιότητα από τα media- τελικά το 2010 πήραν οριστικό διαζύγιο. Και κάπου εκεί, όταν δηλαδή η Robin Wright-Penn αποκήρυξε το όνομα του πρώην συζύγου από το όνομά της, η καριέρα της πήρε ξανά μπροστά. Κινούμενη πια με κεκτημένη ταχύτητα, σαν να της το χρωστούσε το σύμπαν.

Με τον Γάλλο σύντροφό της Clement Giraudet, με τον οποίο λέγεται ότι παντρεύτηκαν κρυφά στο Παρίσι τον περασμένο Μάρτιο.
Γενικά, η αναγέννησή της υποκριτικά αλλά και εμφανισιακά θα μπορούσε να χρήζει μεταφυσικής εξήγησης. Όπως άλλωστε και το γεγονός ότι βρέθηκε στην τελευταία σεζόν του επιτυχημένου σίριαλ να ερμηνεύει τον βασικό, τον πρωταγωνιστικό ρόλο εξαιτίας της απομάκρυνσης του Kevin Spacey από το καστ. Μπορεί οι κατηγορίες εναντίον του 59χρονου ηθοποιού να οδήγησαν αρχικά τους ιθύνοντες του Netflix στη σκέψη να πάψουν τη σειρά, αφήνοντας ένα σωρό εκκρεμότητες και απορίες στον θεατή, όμως τελικά επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι. Δηλαδή, εκείνοι που πίστεψαν ότι η Wright θα μπορούσε να σύρει περίφημα το άρμα της πολυδάπανης σειράς, ξορκίζοντας το φάντασμα του Frank Underwood. Εν μέρει δικαιώθηκαν. Σύμφωνα με τους κριτικούς του Variety, του Indiwire αλλά και του Hollywood Reporter η 52χρονη ηθοποιός ανταποκρίνεται και με το παραπάνω στα νέα υποκριτικά καθήκοντά της. Ωστόσο, η σκιά του Kevin Spacey υπάρχει και δεν είναι απλώς ορατή. Ώρες ώρες μοιάζει βαριά.

Σκηνή από τον τελευταίο κύκλο του «House of Cards».
Αυτός, αυτή και η παρενόχληση
Πάντως, στην αληθινή ζωή, η Wright αν και προτίμησε να μη λάβει σαφή θέση υπέρ ή κατά του Spacey για όσα του καταλογίζουν, ήταν μία από τις λίγες συναδέλφους του που υποστήριξε ότι του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. «Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να αλλάζει. Υπό αυτή την έννοια πιστεύω στις δεύτερες ευκαιρίες ή όπως αλλιώς μπορεί να τις ονοματίσει κανείς. Πιστεύω απόλυτα σε αυτό, είναι η προσωπική ανάπτυξη». Με αυτές τις δηλώσεις της στο Porter Edit, εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό του κολοσσού Net-A-Porter, η Wright διασκέδασε κάπως τις εντυπώσεις που είχε αφήσει μια πρότερη συνέντευξή της, όπου υποστήριζε ότι η σχέση της με τον επί πέντε χρόνια συμπρωταγωνιστή της ήταν απολύτως τυπική και πως οι δυο τους συναντιόνταν μόνο κατά τη διάρκεια των κοινών σκηνών τους. Προφανώς, και η ίδια δεν ήθελε να πιει το πικρό ποτήρι σε μια Αμερική που έχει κάνει σημαία το #MeToo, ωστόσο πολλοί θεώρησαν τότε ότι το μόνο που έκανε ήταν να αφήνει εκτεθειμένο τον Spacey.
Περασμένα ξεχασμένα. Άλλωστε, όσο κακή είναι η χρονιά για εκείνον, τόσο γόνιμη και αποδοτική αποδεικνύεται για την ίδια. Η 47η πρόεδρος των ΗΠΑ στη μικρή οθόνη είναι η πρώτη κυρία στην καρδιά του Clement Giraudet. Ο 34χρονος Γάλλος που εργάζεται στις δημόσιες σχέσεις του οίκου Saint Laurent κατάφερε να γοητεύσει την κατά 18 χρόνια μεγαλύτερή του ηθοποιό. Έπειτα από περίπου έναν χρόνο σχέσης -θρυλείται ότι γνωρίστηκαν το 2017- η Wright και ο Giraudet παντρεύτηκαν σε σεμνή και ταπεινή τελετή στο χωριό La Roche-sur-le-Buis της νοτιοδυτικής Γαλλίας τον Αύγουστο που μας πέρασε. Η 27χρονη Dylan Penn, κόρη της Wright από τον γάμο της με τον Penn, φρόντισε να ενημερώσει για την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής της μητέρας της μέσω ενός βίντεο που ανάρτησε στον Instagram λογαριασμό της. Βέβαια, λίγες ημέρες αργότερα το νιόπαντρο ζευγάρι απαθανατίστηκε σε παραλία της Ίμπιζα, όπου πέρασε τον λεγόμενο μήνα του μέλιτος, να ανταλλάζει παθιασμένα φιλιά. Κι η αλήθεια είναι ότι ο 34χρονος golden boy μάλλον έχει κάθε λόγο να ζηλεύει τους κοιλιακούς της 52χρονης αγαπημένης του. Πάντως, όσο ευτυχισμένη μοιάζει η κατάληξη της προσωπικής ζωής της ηθοποιού, τόσο σκοτεινό και ερεβώδες φαντάζει το τέλος του HoC. Η ίδια η Wright προειδοποίησε ότι θα είναι μακάβριο, σαρκαστικό και χιουμοριστικό, όπως ακριβώς αξίζει στον Frank και την Claire Underwood, τους αριβίστες της καρδιάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!