Η συνταγή είναι από το
ΒΗΜΑ gourmet, μιας ...αιωνιότητας πίσω (2010).
Ρεβύθια μαγειρεμένα φρικασέ, έλεγε, με
χόρτα και αυγολέμονο.Πώς; Έχετε συνδέσει
το φρικασέ με αρνάκι; Και με χοιρινό
...“ενίοτε” ; Μάλιστα. Α, και με μανιτάρια
έχετε δει κάπου… Με ρεβύθια όμως όχι;Ε,
χάνετε... Γιατί γίνεται ένα πολύ νόστιμο
πιάτο, με τα ρεβύθια, καλομαγειρεμένα
και μαλακωμένα, τελειώνουν το
μαγείρεμά
τους στην κατσαρόλα, μαζί με τα χόρτα,
και να τελειώνουν σε μία σάλτσα αυγολέμονο,
που δίνει στο φαγητό την χαρακτηριστική,
υπεροχη γεύση του φρικασέ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε, αντί (ή και
παράλληλα) με το ξάφρισμα στο βήμα 3, να
αντικαταστήσετε το νερό όπου βράζουν
τα ρεβύθια και να προσθέσετε φρέσκο.
Αυτό θα τα κάνει βέβαια ελαφρύτερα, αλλά
θα σπαταλήσει πολύτιμες θρεπτικές
ουσίες, πέρα από το ότι θα επιμηκύνει
και το χρόνο βρασμού τους.Επίσης μπορείτε
να βοηθήσετε στο μαλάκωμά τους προσθέτοντας
στο νερό όπου θα φουσκώσουν αποβραδίς
1 κουταλάκι σόδα ή πασπαλίζοντάς τα με
σόδα την επομένη, αφού τα στραγγίσετε
και αφήνοντάς τα να σταθούν έτσι για 1
ώρα, Μετά όμως θα θέλουν καλό ξέπλυμα,
για να απομακρυνθεί η σόδα.Και, βέβαια,
μπορούμε να τα μαγειρέψουμε και χωρίς
να απομακρύνουμε τη φλούδα τους. Είπαμε,
δεν έγινε και τίποτα αν μείνουν μέσα
στο πιάτο, είναι γεμάτα θρεπτικές ουσίες.
Υλικά
6 άτομα
Εκτέλεση
120 Minutes
- Την ίδια ώρα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι, τα σέσκουλα και το μαρούλι, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια. Δεν χρειάζεται, βέβαια, να τονισθεί πόσο καλά πρέπει να είναι πλυμένα τα λαχανικά μας, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στο φρικασέ από το συναντάς χωματάκια. Πέρα από τον κίνδυνο για την υγεία. Πολύ καλό πλύσιμο λοιπόν.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε (λόγω του όγκου των χόρτων δεν μπορούμε να το κάνουμε πολύ καλά, μη σκάτε, θα το κάνουμε και αργότερα) και αφήνουμε για λίγο τα λαχανικά, πάνω από χαμηλούτσικη φωτιά (στο 4), να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους περίπου στο μισό. 12 με 16 λεπτά, ανάλογα με την ένταση στο μάτι (εμένα μου πήρε 16 λεπτά στο 4).
- Κτυπούμε τα αυγά να σπάσει η συνοxή τους και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό του λεμονιού, συνεχίζοντας το κτύπημα για να ενσωματωθεί καλά στα αυγά. Χρησιμοποιήστε ένα σχετικά βαθύ μπολ, γιατί θα προσθέσουμε και από το ζουμάκι των ρεβυθιών. Αρχίζουμε τώρα να προσθέτουμε, από μία κουταλιά τη φορά, από το ζωμό του φαγητού στο αυγολέμονο. Αυτό γίνεται για να φέρουμε το αυγολέμονο σε μία θερμοκρασία τέτοια που να μπορούμε να το προσθέσουμε στο φαγητό χωρίς να
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, περνούμε και με δύο-τρείς γύρους φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αλατάκι και πιπέρι του πηγαίνουν υπέροχα) και απολαμβάνουμε ένα διαφορετικό, κυκλαδίτικο, φρικασέ. Πραγματικά απολαυστικό, σκεφθείτε ότι η κόρη μας ζήτησε και δεύτερο πιάτο! πηγή:https://cookpad.com/gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.