Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Η ωραιότερα νηστίσιμη μηλόπιτα



ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ


  •         250 ml Ελαιόλαδο –εγώ το μετράω στο μικρό μπουκαλάκι του εμφιαλωμένου νερού βάζω το μισό
    • 2 πορτοκάλια το ξύσμα και το χυμό τους
    • 200 γραμ ζάχαρη άχνη-Μπορείτε να βάλετε και κανονική ζάχαρη απλά θέλει πολύ δούλεμα να λιώσει και
    • προτίμησα την άχνη εγώ . Οχι μίξερ με το χέρι !
    • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
    • 500 γραμ αλεύρι φαρίν απ ίσως και λίγο περισσότερο να γίνει μία ζύμη σαν του κέικ ελάχιστα πιο σφιχτή

ΓΕΜΙΣΗ
  •          5 μήλα μεγάλα τριμμένα
  • μισό λεμόνι τον χυμό
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • λίγα καρύδια κομμένα-μπορείτε να βάλετε ότι έχετε κι ότι σας αρέσει από ξηρούς καρπούς .
  • λίγες μαύρες σταφίδες ή ξανθές μία χούφτα έβαλα εγώ
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
  • 1+1/2 κουταλιά σούπας κανέλα
  1. Σε μπολ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και το ξύσμα μαζί με τον χυμό και με το σύρμα τα δουλεύουμε να γίνει λείο και να ενσωματωθεί με την ζάχαρη..
  2. Αμέσως μετά προσθέτουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι ανακατεύοντας. 
  3. Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την γέμιση
  4. Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στίβουμε καλά. 
  5. Προσθέτουμε πρώτα τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να μην μαυρίσουν .
  6. Αμέσως μετά προσθέτουμε βανίλια , κανέλα, ζάχαρη άχνη,  σταφίδες ,καρύδια, και με το κουτάλι τα ανακατεύουμε .
  7. Βουτυρώνουμε μία φόρμα τσέρκι καλά ρίχνουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά και στρώνουμε με το κουτάλι την μισή ζύμη.
  8. Από πάνω πάλι με το κουτάλι ρίχνουμε όλη την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα .
  9. Από πάνω βάζουμε κουταλιά κουταλιά την υπόλοιπη ζύμη κλείνοντας όσο καλύτερα μπορούμε το κέικ μας . 
  10. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς.
  11. Θα το δούμε να πάρει το χρώμα που βλέπετε .
  12. Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!