ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ
- 250 ml Ελαιόλαδο –εγώ το μετράω στο μικρό μπουκαλάκι του εμφιαλωμένου νερού βάζω το μισό
- 2 πορτοκάλια το ξύσμα και το χυμό τους
- 200 γραμ ζάχαρη άχνη-Μπορείτε να βάλετε και κανονική ζάχαρη απλά θέλει πολύ δούλεμα να λιώσει και
- προτίμησα την άχνη εγώ . Οχι μίξερ με το χέρι !
- 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
- 500 γραμ αλεύρι φαρίν απ ίσως και λίγο περισσότερο να γίνει μία ζύμη σαν του κέικ ελάχιστα πιο σφιχτή
ΓΕΜΙΣΗ
- 5 μήλα μεγάλα τριμμένα
- μισό λεμόνι τον χυμό
- 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
- λίγα καρύδια κομμένα-μπορείτε να βάλετε ότι έχετε κι ότι σας αρέσει από ξηρούς καρπούς .
- λίγες μαύρες σταφίδες ή ξανθές μία χούφτα έβαλα εγώ
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
- 1+1/2 κουταλιά σούπας κανέλα
- Σε μπολ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και το ξύσμα μαζί με τον χυμό και με το σύρμα τα δουλεύουμε να γίνει λείο και να ενσωματωθεί με την ζάχαρη..
- Αμέσως μετά προσθέτουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι ανακατεύοντας.
- Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την γέμιση
- Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στίβουμε καλά.
- Προσθέτουμε πρώτα τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να μην μαυρίσουν .
- Αμέσως μετά προσθέτουμε βανίλια , κανέλα, ζάχαρη άχνη, σταφίδες ,καρύδια, και με το κουτάλι τα ανακατεύουμε .
- Βουτυρώνουμε μία φόρμα τσέρκι καλά ρίχνουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά και στρώνουμε με το κουτάλι την μισή ζύμη.
- Από πάνω πάλι με το κουτάλι ρίχνουμε όλη την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα .
- Από πάνω βάζουμε κουταλιά κουταλιά την υπόλοιπη ζύμη κλείνοντας όσο καλύτερα μπορούμε το κέικ μας .
- Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς.
- Θα το δούμε να πάρει το χρώμα που βλέπετε .
- Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.