Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Κιμάς σόγιας για παστίτσιο






Λατρεύω την σόγια, και την χρησιμοποιώ σε κάθε μορφή της. Κιμά, κεμπάπ, φιλέτα. Υπάρχουν άπειρες συνταγές, έχω δοκιμάσει πολλές, και σήμερα σας δίνω αυτήν για το παστίτσιο που είναι
γρήγορη και απλή (την έχω "πειράξει"λίγο και έγινε σούπερ)
Μουσκεύετε σόγια σε ζεστό νερό, για μισή ώρα. ( Η αναλογία που δίνει ένα τέταρτο κιμά είναι 1 φλ. τσαγιού σόγια με 2 φλ. τσαγιού νερό). Στραγγίζετε σε τρυπητό, ξεπλένετε πολύ καλά και στίβετε ώστε να φύγουν όλα τα νερά. Τσιγαρίζετε μπόλικο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σκόρδο, προσθέτετε την σόγια, ανακατεύετε και σβύνετε με σάλτσα ντομάτας. Προσθέτετε: πελτέ, κίμινο, αλάτι, πιπέρι, μάραθο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε για 5' και όταν έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά, σβύνετε την φωτιά και ετοιμάζετε το παστίτσιο σας ως συνήθως, με την γέμιση που φτιάξατε.
TIPS: Εγώ προσωπικά, επιλέγω κάθε φορά διαφορετική γεύση χρησιμοποιώντας ένα από τα μείγματα των μπαχαρικών που φτιάχνω και έχω πάντα έτοιμα στα ράφια μου. Βρείτε τα εδώ: https://www.stayperocha50.gr/2016/10/blog-post.html Επίσης,ρίχνω μέσα στον κιμά λίγη από την μπεσαμέλ που έχω ετοιμάσει και ανακατεύω απαλά. Στο τελείωμα πασπαλίζω με τριμμένο κεφαλοτύρι ή άλλο κίτρινο σκληρό τυρί.
(Προσοχή!!! Δεν μπορείς να φας μόνο ένα κομμάτι.... 😉😋)
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!