Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Οι άνθρωποι της ΣΧΕΔΙΑΣ


Από τον Στέφανο Ξενάκη
Χθες θα μιλούσα στους πωλητές της Σχεδίας. Του περιοδικού δρόμου το οποίο πουλάνε κάθε μήνα οι άνθρωποι με τα κόκκινα γιλέκα σε επιλεγμένα σημεία κοντά σε στάσεις τραίνου και λεωφορείων.
Το περιοδικό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2013 κι έκτοτε συντηρεί περισσότερους από πενήντα
συνανθρώπους μας που ήταν άστεγοι. Πενήντα συνάνθρωποί μας που μέσα από το εξαιρετικό πραγματικά αυτό περιοδικό έχουν κατακτήσει μια όμορφη κι αξιοπρεπή ζωή.
Τα σχέδια κι οι προοπτικές της ΣΧΕΔΙΑΣ είναι τεράστιες. Είναι το πρώτο περιοδικό που ανακυκλώνει όλα τα τεύχη που απομένουν, τα οποία και μετατρέπει σε έργα μοναδικής αισθητικής μέσω του ΣΧΕΔΙΑ ΑΡΤ. Σε μερικές μέρες η ΣΧΕΔΙΑ ανοίγει το καφέ της στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο όλη μέρα θα προσφέρει καφέ, φαγητά και ποτά. Ό,τι κι αν κάνει η ΣΧΕΔΙΑ αποτελεί τον ορισμό της ποιότητας.
Πιο συγκλονιστικοί είναι όμως οι άνθρωποι της ΣΧΕΔΙΑΣ, αυτοί οι πρωταθλητές της ζωής, που πέρασαν από το παγκάκι για μικρό ή μεγάλο διάστημα. Άνθρωποι που αποπνέουν αξιοπρέπεια, αξίες και ήθος. Άνθρωποι που μπορούν να εκτιμήσουν τι σημαίνει ένα κομμάτι ψωμί και ένα κεραμίδι. Καθένα από τα παιδιά αυτά, η Δήμητρα, ο Μιχάλης, ο Αλέξανδρος, ο Παρασκευάς, ο Νίκος κι όλοι οι άλλοι, θα μπορούσαν εύκολα να είχαν γράψει βιβλίο για τη ζωή τους.
Όταν του βλέπετε στις στάσεις του μετρό μην τους προσπερνάτε. Το εξαιρετικό αυτό περιοδικό στοιχίσει μόνο 4 ευρώ και φυσικά τα παιδιά πάντα κόβουν απόδειξη. Με τέσσερα ευρώ αγοράζετε ένα αξιόλογο περιοδικό, προσφέροντας τη δυνατότητα σε κάποιους συνανθρώπους μας να ζήσουν με αξιοπρέπεια
Θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείς στη θέση τους.

πηγή:https://www.facebook.com/stefanos.xenakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!