Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Συχνές συναντήσεις με φίλους βοηθούν στην πρόληψη της άνοιας


 Υγιής κοινωνική ζωή προστατεύει τον εγκέφαλο από την πάθηση, αναφέρει νέα έρευνα
Το να είναι κάποιος κοινωνικά ενεργός, πάντα ήταν καλή συμβουλή για να είναι ευτυχισμένος και υγιής. Τώρα, έρευνα δείχνει πόσο σημαντικές είναι αυτές οι συνδέσεις.
Άνθρωποι που είναι περισσότερο ενεργοί κοινωνικά στα 50 και 60 τείνουν να έχουν χαμηλότερο
κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, αναφέρει νέα έρευνα
Κάποιος που έβλεπε φίλους σχεδόν καθημερινά στην ηλικία των 60 ήταν 12% λιγότερο πιθανό να εμφανίσει άνοια σε σχέση με κάποιον που έβλεπε έναν ή δυο φίλους κάθε λίγους μήνες. Παρόμοιες σχέσεις φάνηκαν σε ανθρώπους 50 και 70 ετών.
Ο Dr. Andrew Sommerlad του University College London, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι η κοινωνική επαφή στη μέση ηλικία και αργότερα φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο άνοιας.
Η νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine, ρώτησε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους μεταξύ του 1985 και 2013 για τη συχνότητα κοινωνικών επαφών με φίλους και συγγενείς. Στη συνέχεια οι ίδιοι μελετήθηκαν για να διαπιστωθεί αν εμφάνισαν άνοια.
Η Fiona Carragher, της Britain’s Alzheimer’s Society, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες να ληφθούν υπόψη πριν επιβεβαιωθεί ότι η κοινωνική απομόνωση είναι παράγοντας κινδύνου ή αρχικό σημάδι της νόσου, αλλά η νέα έρευνα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!