Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Εγώ επιλέγω- Από τον Στέφανο Ξενάκη




Γράφει ο Stefanos Xenakis

Ούτε εμένα είναι η καλύτερή μου αυτή την εποχή. Έχω μάθει όμως ότι εγώ επιλέγω στη ζωή μου. Αν το καλοσκεφτείς, το μόνο που επιλέγουμε στη ζωή αυτή είναι οι επιλογές μας. Δεν επιλέγουμε τον καιρό, δεν επιλέγουμε τον ιό, όμως πάντα επιλέγουμε τι θα κάνουμε με δαύτον. Για την ακρίβεια είσαι το σύνολο των επιλογών σου. Βρίσκεσαι εδώ που βρίσκεσαι λόγω των επιλογών που έχεις
κάνει στο παρελθόν και θα είσαι εκεί που θα είσαι στο μέλλον λόγω των επιλογών που κάνεις αυτή τη στιγμή. Το παρόν είναι το παρελθόν του μέλλοντος σου.
Χθες λοιπόν είχα τη μεγάλη μου κόρη. Η μικρή ήταν άρρωστη κι ήταν στη μαμά της. Με τη μεγάλη μου κόρη επιλέξαμε να διαβάσουμε. Σε δύο μήνες δίνει εξετάσεις για το Γυμνάσιο κι έχει επιλέξει να προετοιμάζεται καθημερινά κι εγώ έχω επιλέξει να την βοηθώ. Είμαι χωρισμένος και δεν βλέπω τα παιδιά μου κάθε μέρα, παρόλα αυτά έχω επιλέξει να την βοηθώ κάθε μέρα. Τη βοήθησα λοιπόν και μετά επιλέξαμε να παίξουμε. Επιλέξαμε να περάσουμε καλά. Το να περνάς καλά στη ζωή σου είναι καθαρά δική σου επιλογή. Κι αυτό εσύ το επιλέγεις, όπως και τους φίλους σου. (εξαιρετικά σημαντική επιλογή για τη ζωή σου) Επιστρέφοντας, επέλεξα να καλέσω τη μανούλα μου σπίτι για να φάμε. Επιλέξαμε να δούμε κι ένα πολύ όμορφο ντοκιμαντέρ στο Netflix για τη Γη. Επέλεξα να της προτείνω να πιει μια μπύρα κι εκείνη κλασικά επέλεξε να πει ναι. Ξέχασα να αναφέρω ότι σήμερα επέλεξα να ενημερωθώ για την επικαιρότητα το πολύ δέκα λεπτά κι αυτό συνετέλεσε καθοριστικά στο να είναι καλή η μέρα.
Το ντοκιμαντέρ ήταν υπέροχο. Εξιστορούσε με εξαιρετικό τρόπο ένα εικοσιτετράωρο από τη ζωή ενός ιγκουάνα στα Γκαλαμπάγκος, μιας οικογένειας πιγκουίνων στην Αρκτική, ενός κολίμπρι και μιας μέλισσας που τσακώνονταν για το νέκταρ κάπου σε ένα τροπικό δάσος και μιας αστείας αρκούδας που έξυνε την πλάτη της σε ένα κορμό δέντρου σε ρυθμό ροκ+ρολ. Αφού τελείωσε το ντοκιμαντέρ, επέλεξα να βάλω κι άλλο ένα στη μαμά μου κι εγώ επέλεξα να βγω για το βραδινό μου τρέξιμο.
Την ώρα που έτρεχα, επέλεξα να ακούσω ένα πολύ επίκαιρο podcast του Robin Sharm γύρω από την πρόσφατη κρίση. Είχα επιλέξει να ενημερωθώ. Επίσης επέλεξα να ανάψω το λαμπάκι του κινητού μου για να είμαι ευδιάκριτος από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. (ήταν ελάχιστα) Τέλος επέλεξα να χαιρετίσω άλλους δύο δρομείς που συνάντησα στο δρόμο. (η επιλογή της σύνδεσης με αγνώστους για μένα είναι πάντα κορυφαία)
Επέλεξα να επιστρέψω σπίτι λίγο πριν τελειώσει το ντοκιμαντέρ, για να χαιρετίσω τη μανούλα μου και το σκυλάκι της. Επέλεξα προφανώς να μην την φιλήσω. Επέλεξα τελευταία στιγμή να της δώσω και τα άπλυτά μου. (αυτή παίζει να ήταν η καλύτερη επιλογή της ημέρας). Στο τέλος επέλεξα να την ρωτήσω αν πέρασε καλά. Tο χαμόγελο που επέλεξε να μου χαρίσει δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Επέλεξε να κουνήσει και το χέρι μαζί και το κεφάλι της με νόημα, χωρίς να μιλήσει. Επέλεξε να μην πει «ο Θεός να σε έχει καλά παιδί μου», αλλά το είπε με τον τρόπο της. Δεν είχα πάντα καλές σχέσεις με τη μαμά μου. Έχουμε επιλέξει όμως πια κι οι δυο μας να έχουμε.
Ήταν μια όμορφη μέρα. Δεν έλυσα τα θέματά μου. Δεν βρέθηκε το εμβόλιο για τον ιό, όμως επέλεξα να την κάνω όμορφη με τις επιλογές μου.
Πάντα εγώ επιλέγω στη ζωή μου.
Κανείς άλλος δεν μπορεί να επιλέξει για μένα.
Έχω επιλέξει να επιλέγω εγώ.
Κι αυτό έχει κάνει όλη τη διαφορά.

πηγή:https://www.facebook.com/stefanos.xenakis?__tn__=%2CdCH-R-R&eid=ARBFneUrRuVIZyUmXrm0ZW-_ZguDLY6SuxndGzyOnDevtMGKNoOURD7d0Uu_tH2Ijkx6ELYxHUNF8Jq7&hc_ref=ARTowFiI7n6wdsTMNGUALSMJOvDz1KteBUt47zsHFUpmAfIkeIBhr9IZVhKryJYui_g&fref=nf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!