Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ουδέν κακόν αμιγές καλού
Γράφει ο Yannis Methenitis(fb)

Παρα το γεγονός πως προβλέπεται μεγάλη ζημιά στην παγκόσμια οικονομία και ιδιαίτερα στην ανάπηρη Ελλάδα που ακόμα ζαλισμένη απο την δεκαετή κρίση προσπαθεί αλλά χωρίς σοβαρά αποτελέσματα να ορθοποδήσει, προσωπικά αισθάνομαι αισιόδοξος. Σε αντίθεση με ότι αισθανόμουν
πριν τον κορωνοιό. Κι αυτό γιατί με αφορμή την μοναδική για τα παγκοσμια χρονικά κρίση πανδημίας, θεωρώ πως πολλά καλά επίκεινται για τη χώρα μας.
Πρώτα θα θυμηθούμε τρόπους καλής συμπεριφοράς που έχουμε ξεχάσει προ πολλού. Γιατί τώρα επιβάλλεται ο κόσμος να περιμένει σε σειρά όταν πάει για ψώνια, να κρατάει αποστάσεις από τους άλλους και ίσως να φέρεται και λίγο πιο ευγενικά. Να μη πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο ή να σπρώχνει χωρίς ίχνος ντροπής.
Σε γενικές γραμμές θα μάθουμε να ακολουθούμε κανονισμούς! Γιατί οι κανονισμοί σε ελεύθερες δημοκρατίες δεν βγαίνουν για να μας καταπιέσουν αλλά γιατί υπάρχει ένα σκεπτικό απο πίσω για το κοινό καλό. Κάτι που έχει ξεχαστεί και το καταλαβαίνουν τώρα.
Άσε που θα καλυτερεύσει και η προσωπική υγιεινή του καθενός μας και θα γίνει συνήθεια να πλένουμε τα χέρια μας πολύ πιο συχνά από ότι το κάναμε μέχρι τώρα.
Θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε τις online συναλλαγές. Θα πληρώνουμε το ρεύμα και τους λογαριασμούς και θα συνεργαζόμαστε με τις τράπεζες online και δεν θα χάνουμε χρόνο απο τη ζωή μας σε διεκπεραιωτικές διαδικασίες και αναμονές. Θα αποκτήσουμε επαφή με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Θα κάνουμε τις δουλειές μας έτσι με το δημόσιο επίσης. Θα έρθει πιο κοντά στο σήμερα και οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν για δικό τους καλό να μάθουν επιτέλους... κομπιούτερ. Ίσως να παίρνουμε και τηλέφωνο και να στέλνουμε κάποιο mail και έτσι θα πρέπει κι αυτοί να σηκώνουν τα τηλέφωνά τους επιτέλους και να απαντούν σε email. Εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και όποιος δημόσιος οργανισμός συναλλάσσεται με πολίτες.
Θα αρχίσουν να γίνονται μαθήματα μέσω Skype και θα μάθουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από το δημοτικό μέχρι και το πανεπιστήμιο να χρησιμοποιούν intranets, fora και τις πλατφόρμες e-learning που τους προσφέρονται για μετάδοση γνώσης και πληροφορίας.
Θα μάθουν να δουλεύουν απο το σπίτι και να λειτουργούν για το αποτέλεσμα και όχι για την οκτάωρη παρουσία.
Είμαι αισιόδοξος γιατί γίνεται ένα Crash Course στα εργαλεία του 2020 που το δημόσιο αλλά και μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν ξέρει να χρησιμοποιεί. Και γι αυτό όσο μεγάλη και να είναι η οικονομική κρίση που θα ακολουθήσει, το εργατικό δυναμικό της χώρας αλλά και οι καταναλωτές θα βγουν προετοιμασμένοι. Γιατί θα έχουν εξοπλιστεί με σημερινά εφόδια και θα μπορούν να λειτουργήσουν παραγωγικά για να ξεκολλήσουμε από τη λάσπη της κρίσης.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!