Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Σόγια πρασοσέλινο. Πεντανόστιμο!!



(Πρίν ξεκινήσετε ή μάλλον πριν αγοράσετε σόγια, βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για προϊόν μη μεταλλαγμένο)


ΥΛΙΚΑ
  • Για τα φιλετάκια
  • 100  γρ. φιλετάκια σόγιας
  • 2 – 3 κ.σ. σησαμέλαιο

  •  κύμινο
  •  πάπρικα γλυκειά
  •  σκόρδο σκόνη
  • Μαύρο πιπέρι
  •  αλάτι

  • Για το πρασοσέλινο
  •  ελαιόλαδο
  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σέλινο ψιλοκομμένο (φύλλα και ρίζα)
  • 1  κύβο λαχανικών τριμμένο
  • αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1/2 κούπα νερό χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βράζουμε νερό και βάζουμε μέσα τα φιλετάκια σόγιας για να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Αφού μουλιάσουν τα στραγγίζουμε πολύ καλά και  τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε  το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Προσθέτουμε  το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να σκεπάσει τα πράσα. Σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει μια βράση.
  • Προσθέτουμε το σέλινο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε ξανά το τηγάνι και το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα  τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Μόλις κάψει βάζουμε τα φιλετάκια σόγιας και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα και κρούστα από τη μια μεριά. Στη συνέχεια τα γυρνάμε και από την άλλη, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δυο μεριές τα βγάζουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα πράσα. 
  • Φτιάχνουμε αυγολέμονο και τα περιχύνουμε.Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε από την φωτιά. 
Καλή όρεξη!!
Ελιάνα με 💓


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!