Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Καθώς μεγαλώνουμε τα μαλλιά χρειάζονται περισσότερη φροντίδα.

 


Όλες  εμείς που έχουμε περάσει μια συγκεκριμένη ηλικία παρατηρούμε τις αλλαγές που έχουν συμβεί με τα μαλλιά μας. Ειδικά όταν τα βάφουμε. Το γεγονός είναι ότι, με την πάροδο του χρόνου, τα μαλλιά γίνονται πιο λεπτά.  Για να φαίνονται μεταξένια, απαιτείται συχνότερη ενυδάτωση. "Μια εβδομαδιαία ενυδάτωση είναι ιδανική για όταν τα σημάδια της ηλικίας φτάνουν στα μαλλιά", συνιστούν οι ειδικοί.

Η ενυδάτωση των μαλλιών είναι μια διαδικασία και επιτρέπει στα μαλλιά να μεγαλώνουν με μεγαλύτερη δύναμη και ομορφιά. Η ξηρότητα, τα πιο λεπτά  και εύθραυστα μαλλιά είναι τα κύρια παράπονα που οι δερματολόγοι ακούνε από άτομα άνω των 60 ετών. Οπότε, εστιάζουμε στην ενυδάτωση.

Εννοείται ότι  πρέπει να είμαστε προσεκτικές με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμαι, επειδή μπορεί να εμφανιστούν αλλεργίες διότι το δέρμα και το τριχωτό της κεφαλης γίνονται πιο ευαίσθητα όταν μεγαλώνουμε. Οφείλουμε να δοκιμάζουμε τα προϊόντα πριν τα χρησιμοποιήσουμε. 


Η εναλλακτική -και ο δικός μου τρόπος ενυδάτωσης των μαλλιών- είναι τα φυσικά προϊόντα. Μάσκα με ελαιόλαδο, δαφνέλαιο, λάδι αργκαν. Δυό ώρες πριν το λούσιμο, κάνουμε ένα μασάζ με το λάδι στα μαλλιά, τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη το κεφάλι, και αφήνουμε να δράσει. Λουζόμαστε και κατά προτίμηση, αφήνουμε να στεγνώσουν τα μαλλιά μόνα τους, χωρίς σεσουάρ.

Ο υπερβολικός ήλιος είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την επιδείνωση αυτού του προβλήματος, αλλά η εμμηνόπαυση επηρεάζει επίσης την υγεία των μαλλιών.

Επίσης,  η αύξηση της τριχόπτωσης συνδέεται άμεσα με τη μείωση της παραγωγής ορμονών - επισημαίνει ο δερματολόγος.

Είναι σημαντικό στο βάψιμο, να αποφεύγουμε προιόντα με αμμωνία. 

Εκτός από την εβδομαδιαία ενυδάτωση, η ενυδάτωση μετά το βάψιμο των μαλλιών σας θα πρέπει επίσης να αποτελεί μέρος της νέας ρουτίνας. Αυτό αποτρέπει την απολέπιση της επιδερμίδας των μαλλιών και αυξάνει την πυκνότητα της τρίχας.

Για όσες επιλέγουμε να διατηρήσουνε τα άσπρα μαλλιά η φροντίδα με ενυδάτωση πρέπει να είναι η ίδια: τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Τα μαλλιά λευκά επειδή, με την ηλικία, τα μαλλιά χάνουν την ικανότητά τους να παράγουν τα κύτταρα που κάνουν τη μελάγχρωση. Η τάση, ειδικά το καλοκαίρι, είναι ότι το κίτρινο θα καλύψει το γκρι. Για αυτό, ο ειδικός δίνει την ακόλουθη συμβουλή: πλύνετε τα μαλλιά σας κανονικά και ξεπλύνετε με ένα κουτάλι λεμόνι ή ξύδι μήλου. Η χημική αντίδραση βοηθά στην απομάκρυνση αυτού του κίτρινου ή πρασινωπού τόνου από τα μαλλιά. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και στα ξανθά μαλλιά.

Η χρήση αντηλιακού αποτρέπει σοβαρούς τραυματισμούς που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος. Το προστατευτικό και το καπέλο πρέπει να γίνουν ένα αδιαχώριστο ζευγάρι - επισημαίνει  ο ειδικός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!