Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Λικέρ κράνα

 


Μόλις μου ήρθαν αγρια-άγρια, από αγαπημένη φίλη στην Πελοπόννησο.

Το δρομολογώ για να είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα!

(Κράνα βρίσκουμε αυτήν την εποχή και στην λαική ;) )

Υλικά

  • 1/2 κιλό ζάχαρη

  • 1 κιλό κονιάκ

  • 2 κιλά κράνα

Εκτέλεση 

Ρίχνουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο τα κράνα με τη ζάχαρη εναλλάξ. Το τελευταίο στρώμα να είναι ζάχαρη. Ενδιάμεσα βάζουμε ξυλάκια κανέλλας και γαρύφαλλα κατά βούληση.

Το αφήνουμε στον ήλιο για ενάμιση μήνα περίπου, ώσπου να λιώσει πολύ καλά η ζάχαρη. Ενδιάμεσα κουνάμε το βάζο κατά διαστήματα.

Μετά από 1μιση μήνα, ροσθέτουμε το κονιάκ ή τσίπουρο δίχως γλυκάνισο, και το αφήνουμε άλλες 40 με 50  μέρες στον ήλιο.

Φιλτράρουμε και βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλια.


Τα κράνα κάνουν καλό στην υγεία μας:

 1. Αποτελούν εκπληκτικό τονωτικό του ανθρώπινου οργανισμού 

2. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή

3. Συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!