Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Τι θα έλεγε η συγκλονιστική γηραιότερη δασκάλα γιόγκα στον εαυτό της





Τι θα έλεγε η συγκλονιστική γηραιότερη δασκάλα γιόγκα στον κόσμο στον νεότερο εαυτό της;
Η Tao Porchon-Lynch είναι πλέον 98 ετών. Τι τρώει, τι της δίνει τόση ζωή και το κυριότερο, τι θα έλεγε στον νεότερο εαυτό της αν τον συναντούσε σήμερα; Ποιο είναι το μυστικό μίας τόσο μακριάς
και υπέροχης ζωής;
Η Tao Porchon-Lynch μοιάζει να είναι αβαρής, Οι γοφοί της ανασηκώνονται από το έδαφος τόσο εύκολα και το μόνιμο όλο ζωή χαμόγελο της, εμπνέει το κάθε άνθρωπο που έρχεται σε επαφή μαζί της.
Η Tao για το φαγητό
Ξεκινάω την ημέρα μου με μισό γκρέηπφρουτ. Όμως δεν τρώω πολύ. Η αλήθεια είναι ότι δε με ενδιαφέρει και πολύ το φαγητό. Όταν είμαι μόνη, το ξεχνάω τελείως. Δεν τρώω κρέας γιατί δε θέλω να σκοτώνω κανένα πλάσμα. Αφού το φαγητό είναι η αιτία που αναπνέω, θέλω ό,τι τρώω και με θρέφει να προέρχεται από τη γη.
Η Tao για τη γιόγκα
Κάνω γιόγκα όπως τη διδάχθηκα στην Ινδία από τον Iyengar. Πλέον πολλοί άνθρωποι μπλέκουν διάφορα στυλ, όμως όποιο στυλ και αν ακολουθείς είναι πολύ σημαντικό να διαρκούν οι τάξεις μιάμιση ώρα. Στην τάξη, μου αρέσει να τους παρατηρώ προσεκτικά όλους, γιατί ο καθένας είναι διαφορετικός και κανείς από εμάς δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Θέλω να είμαι σίγουρη ότι ο καθένας είναι καλά και κάνει το σωστότερο για τον σωματότυπο του.
Σκέφτομαι ότι χρειάζομαι περισσότερο από μία ώρα, επειδή αν κάνεις γιόγκα χωρίς να συντονιστείς με την αναπνοή δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Όταν είσαι μέρος της αναπνοής σου, είσαι μέρος της αιώνιας συμπαντικής ενέργειας που μπαίνει μέσα σου με κάθε άσανα.
Η Tao και η συμβουλή που θα έδινε στον νεότερο εαυτό της
Εύχομαι να ήξερα ότι η δύναμη για να πετύχω τα πάντα, βρισκόταν πάντα μέσα μου. Όταν είσαι σε επαφή με την αναπνοή σου, είσαι σε επαφή με την ίδια τη ζωή. Όταν το νιώσεις και όταν το καταλάβεις, τίποτα πια δεν είναι  αδύνατο. Αυτή η ενέργεια βρίσκεται μέσα σε κάθε φυτό, σε κάθε φυλλαράκι στο γρασίδι. Πώς βρίσκουν τα φυτά το δρόμο μέσα από το σκληρό χώμα για να μας δώσουν τα όμορφα φυλλαράκια τους;
Αυτή η ίδια ενέργεια υπάρχει σε κάθε άνθρωπο και σε κάθε ύπαρξη σε αυτόν τον πλανήτη. Συντονίσου και τίποτα δεν θα είναι αδύνατον. Ποτέ μη λες “Δεν μπορώ”. Μπορείς. Ό,τι κι αν βάλεις το μυαλό σου μπορείς να το υλοποιήσεις. Οπότε υλοποίησε ό,τι πιστεύεις και θέλεις για τη ζωή σου.
Η Tao εξηγεί γιατί δε γερνάει πραγματικά
Δεν είχα καν σκεφτεί τα γηρατειά στη ζωή μου. Δεν περνούσα τη ζωή μου σκεφτόμενη ότι θα γεράσω. Την ηλικία μου τη σκέφτομαι όταν κοιτάζω την ομορφιά της φύσης και των δέντρων γύρω μου. Κάποια από τα δέντρα που υπάρχουν γύρω μου είναι εκατοντάδων ετών, κι όμως δε γερνάνε. Έτσι, συντονίσου κι εσύ με τον εσωτερικό σου εαυτό και συνειδητοποίησε ότι αυτός δε φθείρεται.
Η Tao και η ιερορτελεστεία του ύπνου
Πριν ξαπλώσω κάνω ένα μπάνιο, μετά συντονίζομαι και “βλέπω” την αναπνοή μου να ρέει μέσα στο σώμα μου. Ξέρω ότι αυτό μου δίνει ζωή. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να χαλαρώσω και να να νιώσω κάθε πόρο του σώματος μου να χαλαρώνει και να αναγεννάται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!