Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Ξεκινάμε μαζί, τώρα για μια καλή καλή χρονιά!


Φέτος:
Θα ξυπνάω νωρίς, κι αφού φροντίσω την επιδερμίδα μου,και κάνω τον διαλογισμό μου - προσευχή, θα τρώω πρωινό (ή ξεκινάμε με γούστα ή όχι 😉)και θα οργανώνω με χαρτί και μολύβι την μέρα μου. Δεν θα αφήνω στιγμή ανεκμετάλευτη γιατί έχω εμπαιδώσει πλέον ότι αυτή η ζωή μου χαρίστηκε για να την ζήσω και όχι για να την αφήσω να περάσει τζάμπα. 
Μετά, 10' γυμναστική. Ακόμα και η πιο απλή, είναι κέρδος. Εννοείται ότι θα εξακολουθήσω να χρησιμοποιώ το ποδήλατο σαν κύριο μεταφορικό μου μέσο, όπως κάνω εδώ και χρόνια ( ένα πρωί, πάει πολύς καιρός τώρα, σηκώθηκα, πήρα τα κλειδιά του αυτοκινήτου, τα έρριξα στην τουαλέτα και τράβηξα από πάνω το κ αζανάκι. Και έτσι ησύχασε η ψυχή μου  και η ζωή  μου άλλαξε προς το καλύτερο για πάντα 😊)
Θα χρησιμοποιώ περισσότερο το y-tube. Οχι μόνο για να ακούω μουσική αλλά και για ακούω εμπνευσμένες ομιλίες, να μάθω μια ξένη γλώσσα δωρεάν, να δω ντοκιμαντερ με θεματα που αγαπω...
Θα βάλω ένα λίτρο ακόμη τσάι στην ζωή μου. Σύνολο υγρών ημερησίως: 3 λίτρα ( Τον χειμώνα.Το καλοκαίρι κυκλοφορώ με τεπόζιτο στην πλάτη...)
Επίσης, από δω και τούδε:
Θα τρώω ενδιάμεσα στα γεύματα ( από δω το πάω, από κει το πάω, στο φαγητό το γυρνάω, το προσέξατε;;) Δηλαδή, θα τσιμπάω ξηρούς καρπούς, φρούτα, κριτσίνια ολικής, γιαουρτάκι πρόβειο... Ετσι, όταν θα κάθομαι να φάω μεσημεριανό ή βραδινό, δεν θα φθάνω να φάω και την κατσαρόλα..
Θα κάνω παρέα με ανθρώπους θετικούς. Και θα απομακρυνθώ από τους τοξικούς. Αυτούς τους τελευταίους βεβαίως εάν χρειαστεί, θα τους βοηθήσω. Αλλά, από μακριά.
Θα εξακολουθήσω να μην βλέπω τηλεόραση. Πρόσφατα  έβαλα Netflix στον υπολογιστή μου. Με ελάχιστο κόστος βλέπω εξαιρετικές ταινίες, ντοκυμαντέρ, αξιόλογες σειρές. Την τηλεόραση θα την στολίσω με ένα ωραιότατο σεμεδάκι. Μουσειακό κομμάτι πια μέσα στο σπίτι μας...
Επίσης θα φροντίσω να διατηρήσω τις εξαιρετικές σχέσεις που έχω με  την μοναξιά μου. Ναι, την θεωρώ την καλύτερή μου παρέα αφού μέσα της μπορώ και δημιουργώ. Ζωγραφίζω, ράβω, γράφω, πηγαίνω σινεμά, κάνω βόλτες με το ποδήλατο,ακούω μουσική, μαστορεύω... Μέσα στην μοναξιά μου μπορώ και προσεύχομαι στον Θεό μου που έχω καταλάβει πως μέσα στην απόλυτη ησυχία μας φανερώνεται. Αλλωστε τις στιγμές που βρέθηκα μόνη με τον εαυρό μου με γνώρισα και κατάλαβα ότι αξίζω να με αγαπώ και πως μόνο εγώ - και μόνο εγώ- οφείλω να με φροντίζω με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ.
Θα προσπαθήσω να αποδεχθώ όλους, με τα ελατώματτά τους, αναγνωρίζοντας ότι κανένας μας δεν είναι τέλειος στον κόσμο αυτόν. Ομως όλοι έχουμε μέσα μας το καλό, κι είναι υπέροχο όταν μπορείς να βοηθήσεις έναν άνθρωπο να το βρεί. Εννοείται,εάν θέλει 😉
Θα εξακολουθήσω να είμαι ευγνώμων για όλα όσα μου χαρίζονται. Απ' το πρωί που ξυπνάμε μικρά θαύματα παρουσιάζονται μπροστά μας κάθε στιγμή, κάθε λεπτό και αρκεί να έχουμε ανοιχτά  τα μάτια της ψυχής μας για να τα δούμε. Κι έχει κι άλλα, πολλά που είναι πιο φανερά, που τα θεωρούμε αυτονόητα και νομίζουμε ότι μας τα χρωστάει η ζωή. Το σπίτι μας, το φαγητό που τρώμε, οι άνθρωποι που αποτελούν την οικογένειά μας και τους φίλους μας, η υγεία μας,  όλα είναι ευλογ΄θα Θεού. είναι ευλογία Θεού.
Εννοείται, ότι όπως έκανα μέχρι τώρα, θα εξακολουθήσω να κάνω. Δηλαδή, θα κοιμάμαι νωρίς. 10.30' το πολύ θα είμαι στο κρεββατάκι μου. Αφού θα έχω κάνει την βραδινή μου ιεροτελεστία. Χαλάρωση, διαλογισμό, beaut, ένα φλυτζάνι τσάι με μέλι... Ιδανική ώρα βέβαια για διάβασμα ή για σταυρόλεξο, έτσι για να με πάρει ο ύπνος γλυκά..
Θέλω ένα πράγμα μόνο. Το βαλιτσάκι μου να γεμίζει καθημερινά με αγάπη. Γιατί είναι το μόνο πράγμα που μας ανήκει και το μόνο που θα πάρουμε φεύγοντας μαζί μας...
Καλή χρονιά!
Ελιάνα με 💓


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!