Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Οι γυναίκες άνω των 60 ετών κατέλαβαν τη θέση που τους αξίζει στα front row των Εβδομάδων Μόδας

 



Η μεγαλύτερη τάση που επικράτησε αυτή τη σεζόν δεν είχε ηλικία.

Σαφέστατα η μόδα επικεντρώνεται στο νέο. Όπως είναι σαφές πως μία τάση θα κάνει τον κύκλο της. Από την εισαγωγή και την αύξηση της δημοτικότητας στην κορυφή και στη μείωση της δημοτικότητας, όλα τα στάδια οδηγούν στην ολοκλήρωση ή στην απόρριψη. Μία προσωρινή όμως απόρριψη που μετά από χρόνια θα επανέλθει για να διαγράψει κι άλλους κύκλους.

Όπως είναι λογικό και αυτονόητο, σε έναν κανόνα ανακύκλωσης απαγορεύεται να παίρνουν μέρος ηλικιακά οι άνθρωποι και αυτό διότι η ηλικία δεν είναι κύκλος ή ρούχο παρά μόνο ένας αριθμός. Γι΄ αυτό και μεγαλύτερες γυναίκες που εμπνέουν και θα εμπνέουν είχαν πάντα θέση στη μόδα συμβαδίζοντας άψογα με καθετί νέο. Για παράδειγμα, γυναίκες άνω των 60 που συνυπάρχουν με κοπέλες 20 ετών σε ένα front row δημιουργούν το perftect 10 ή αλλιώς την τέλεια ισορροπία σε μια πρώτη γραμμή.




Ένα από τα πιο σημαντικά highlights στις Εβδομάδες Μόδας που διανύουμε είναι οι γυναίκες άνω των 60 των οποίων η αξία δεν μπορεί να μετρηθεί βάσει διαδικτυακής απήχησης. Οπωσδήποτε οι μεγάλοι οίκοι ποντάρουν στις -πιο hot right now- influencers αλλά όταν ένας μύθος όπως η Vanessa Redgrave δίνει το παρών σε μία τέτοια περίσταση σημαίνει πως κάτι καλό συμβαίνει "εδώ". Και σε όλο αυτό αν προστεθεί το γεγονός πως η Bianca Jagger ή η Sigourney Weaver φορούν "πραγματικά" τη συλλογή υποθέτει κανείς πως η χαρά του σχεδιαστή θα μπορούσε να πολλαπλασιαστεί με την ηλικία της εν λόγω κυρίας.

Η επιρροή των 20 σε συνδυασμό με την πραγματικότητα του over 60 και όλα τα χρόνια που μεσολαβούν, δίνουν ως αποτέλεσμα την αυθεντικότητα και ένα πολύτιμο μάθημα σε οποιαδήποτε εποχή. Χωρίς αμφιβολία σε όλα τα A/W 2020 front row έγινε ξεκάθαρη η ηλικιακή νίκη ή αλλιώς οι γυναίκες των μεγαλύτερων ηλικιών καταλαμβάνουν σιγά σιγά τη θέση που τους αξίζει.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!