Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φροντιστές των ανθρώπων με άνοια

 



Οι φροντιστές των ανθρώπων που πάσχουν από άνοια, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μία ψυχοφθόρα κατάσταση.

Το βαρύ φορτίο που σηκώνουν χωρίζεται σε 3 κατηγορίες: πρακτικό, οικονομικό και συναισθηματικό. «Όσο εξελίσσεται η νόσος και γίνεται πιο βαριά, έτσι εξελίσσεται και το οικονομικό και συναισθηματικό φορτίο των φροντιστών», επισημαίνει η κυρία Παρασκευή Σακκά.

Το πρακτικό κομμάτι αφορά ζητήματα μετακίνησης και προσωπικής υγιεινής των ανθρώπων με άνοια. Το οικονομικό ζήτημα είναι επίσης σημαντικό, διότι οι ασθενείς χρειάζονται θεραπείες, νοσηλείες και φάρμακα τα οποία είναι κοστοβόρα και επιβαρύνουν τον φροντιστή.

Επίσης, μεγάλο ζήτημα αποτελεί και το συναισθηματικό φορτίο, διότι είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο να βλέπει τον οικείο του να «χάνεται» καθημερινά από την ασθένεια.

Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, κατανοεί τα προβλήματα των φροντιστών, και βρίσκεται καθημερινά δίπλα τους μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου. Προσφέρεται καθοδήγηση για πρακτικά θέματα όπως εντοπισμό υπηρεσιών και ιατρείων αλλά και εκπαίδευση στους φροντιστές για θέματα συμπεριφοράς απέναντι στους ασθενείς, προσθέτει η πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, κυρία Παρασκευή Σακκά.

πηγή:https://www.iatronet.gr/

https://alzheimerathens.gr/ 

info@alzheimerathens.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!