Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Απόψε στολίσαμε!!



Βράδυ της  Κυριακής 29 Νοέμβρη. Απόψε στολίσαμε! Κάλεσα αγαπημένους φίλους και το δεντράκι μας πήρε την θέση του και φέτος δίπλα στο τζάκι. Η βραδυά αυτή είναι από τις αγαπημένες μου της χρονιάς, την  περιμένω πως και πως, αλλά φέτος  ήταν λίγο δύσκολα..

Μετά από 18 χρόνια που πρωταγωνιστούσε σε αυτήν την γιορτή ο γιός μου,  φέτος για πρώτη φορά  βρισκόταν μακριά. Ομως δεν ήταν  μόνο η στιγμή που το αστέρι το έβαλα εγώ στην κορφή αντί για εκείνον ( Οσο ήταν μωρό τον παίρναμε στους ώμους και το έβαζε αυτός. Αργότερα ανέβαινε σε
σκαμπώ, ώσπου ήρθε η  χρονιά που γεμάτος περηφάνια σηκώθηκε στις μύτες και χαμογελώντας  άγγιξε το ψηλότερο κλαδί...) Είναι όλες αυτές οι  ξεχωριστές μέρες, που μου λείπει  ακόμα πιο  πολύ.. Και μετά, σκέφτομαι ότι ζει το όνειρό του σπουδάζοντας αυτό που αγαπά και ευγνωμονώ τον Θεό γι αυτό..

Ελεγα λοιπόν, ότι με αφορμή το στόλισμα του χριστουγιεννιάτικου δέντρου,περάσαμε μια όμορφη γλυκειά βραδιά  με καλαμπούρια και σχέδια για τις γιορτές.. Και για μια ακόμα φορά διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο, από ένα μάζεμα στο σπίτι, μιας καλής συντροφιάς. Μιά αξία που  την έχουμε υποτιμήσει και έχουμε πείσει τον εαυτό μας ότι διασκέδαση είναι μόνο το "έξω". 
Ε, λοιπόν διαφωνώ. Ας αρχίσουμε πάλι να μαζευόμαστε στα σπίτια, όπως παλιά. Χωρίς πολλά πολλά, μ' ένα κρασάκι, δυό λιχουδιές, καλή διάθεση κι ένα χαμόγελο ζεστό... Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, πιστέψτε με.

Φέτος τις γιορτές, ας κάνουμε την διαφορά, κι ας ανοίξουμε τα σπίτια μας ξανά!

Ελιάνα με 💓


On Pinterest!

On Instagram!