Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Θα ανεβαίνεις πιο εύκολα τις σκάλες....Λίγο το 'χεις?

φωτο:pinterest
Κάθε πρωί γυμνάζομαι. Power plate, step,σχοινάκι,χορός,ανεβοκατέβασμα σκάλες όσο αντέξω. Και μετά, ντουζάκι κρύο το καλοκαίρι, "σκωτσέζικο" τον χειμώνα. Αυτά στο σπίτι, γιατί βαριέμαι το γυμναστήριο από την μια, αλλά αγαπώ να φροντίζω τον εαυτό μου από την άλλη...

Τον χειμώνα το πρόγραμμα έχει πισίνα και  φυσικά, χειμώνα καλοκαίρι ποδήλατο, δεδομένου ότι το σύστημα σαρδέλα στα αστικά τα τελευταία χρόνια, δεν με εκφράζει.. (Για αυτοκίνητο, δεν το συζητώ.. Την αγαπάω τόσο πολύ την οδήγηση, που μόλις ο γιός μου έγινε 16 και πια δεν χρειαζόμουν το αυτοκίνητο, έριξα τα κλειδιά στην τουαλέτα, τράβηξα το καζανάκι, έκαψα το δίπλωμα στο τζάκι και έκλεισα την  μικρή,πικρή μας ιστορία εκεί..)

Γιατί τα λέω αυτά. Γιατί προχθές που είχε χαλάσει το ασανσέρ σε μια υπηρεσία και ανεβαίναμε 4 ταλαίπωροι με τα πόδια στον 5ο, μια κοπελιά όχι πάνω από 25 με κοίταξε καλά καλά και μου είπε: "Δεν καπνίζετε, έτσι;"  Το κορίτσι όταν φθάσαμε επάνω ήταν ημιλιπόθυμο.. Εμένα πάλι, λαχανιασμένη ελαφρώς με έλεγες, ιδρωμένη βεβαίως, αλλά κατά τα άλλα όμως, αναλογικά, καλά!
Και να σου πω ότι δεν καπνίζω, ψέμματα θα σου πω. Ενα το μεσημεράκι και κανα δυό το απογευματάκι, θα τα κάνω( αμαρτία εξομολογούμενη, μισή αμαρτία..) Αλλά θεωρώ ότι η γυμναστική με σώζει.

Η καθημερινή άσκηση (ότι κάνεις, για ένα 20λεπτο, είναι καλό) θα σου φέρει αποτελέσματα στην ζωή σου που δεν φαντάζεσαι.  Κατ' αρχάς, θα είσαι χαρούμενη, θα είσαι υγιής, και θα βρίσκεις πιο εύκολα λύσεις στα προβλήματά σου ( καθώς κινείσαι ο εγκέφαλος δημιουργεί νέους νευρώνες, δηλαδή νέα εγκεφαλικά κύτταρα).

Επίσης, η άσκηση επιδρά ευνοϊκά στην καρδιά και στους σκελετικούς μύες. Ελατώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και αποτρέπει την μυϊκή ατροφία. Επίσης επιδραδύνει την εμφάνιση οστεροπόρωσης.

Ξεκίνα να γυμνάζεσαι σήμερα, και στο υπόσχομαι. Δεν θα χάσεις! Και στην τελική, θα ανεβαίνεις πιο εύκολα στις σκάλες όταν χαλάει το ασανσέρ... Λίγο το 'χεις??😉

Ελιάνα με 💓

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!